gelezen boeken
home  terug

2007-10-07 21:59:24
De nieuwe man van Thomas Rosenboom
Een recensie geschreven door Suzanne.

Erg saai boek, niet doorheen te komen, heb het dan ook niet uitgelezen...De hoofdpersoon Bepol praat, verder zegt niemand iets. Daardoor wordt je wel nieuwsgierig naar wat de andere personen zullen denken, maar daar kom je nooit achter.

Cijfer: 5  

2007-10-08 09:02:12
De nieuwe man van Thomas Rosenboom
Een recensie geschreven door Lonneke.

Ik vond het boek dodelijk saai. De bloemrijke taal (of hoe noem je dat?), het gedetailleerd beschrijven van allerlei zaken die mij niet interesseren vond ik niet te doen. Achteraf bij het bespreken kan ik het boek wel beter waarderen omdat op een leuke manier beschreven wordt hoe iemand gek wordt. Het werd na bespreken nog steeds geen voldoende (een 5) omdat ik er gewoonweg niet doorheen kom. Het idee is dus wel leuk maar ik moet teveel moeite doen om het daadwerkelijk te ontdekken.

Cijfer: 2.5  

2007-10-08 09:21:30
De nieuwe man van Thomas Rosenboom
Een recensie geschreven door Froukje.

Ik ben tot zo'n 100 pagina's gekomen met het boek, en heb het toen definitief opzij gelegd. Ik zat me zo te ergeren aan de hoofdpersoon, dat ik er geen zin meer in had. Waarom ergeren? Omdat het één monoloog is, de rest komt niet aan het woord, het is gewoon een egocentrische man. Denkt dat hij het allemaal zo goed doet, terwijl hij niet naar zijn gezin kijkt. Hij denkt wel dat hij het allemaal voor hen doet, maar heeft geen idee of dat is wat ze werkelijk vinden. En ik dacht dat dat gedurende het verhaal wel zou veranderen, en misschien gebeurt dat uiteindelijk ook, maar het duurde me gewoonweg te lang! Ik geef het boek dus een 4!Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Cijfer: 4  

Bezoekersbeoordeling: 4.5  ( gebaseerd op: 334 stemmen. )    
Stem:            
Extra info:  Uitgeverij  |  2003 |  315 blz. |  90 214 76177 | Er zijn 3 recensies geschreven door de leesclub.  |  En 0 door bezoekers.
Er is nog geen bezoekersrecensie voor De nieuwe man geschreven.
Ben jij de eerste die er een schrijft?